Ett fint hotell, mycket god mat, en båttur i skärgården, bio och en hel del shopping hann vi med. Putsa fläskfilén och krydda med lite salt och peppar runtom
Ok, fredag, helg och ledighet igen. Jag ska baka, gå på loppis, gå på tjejfest och lite jobb. Till förrätt blev det en favorit i repris, tomater, mozzarella och basilika
Bryn dom och krydda med salt och peppar. Bryn lök, äpple och paprika tillsammans. Blanda samman creme fraiche, grädde, sambal oelek, tomatpuré, mango chutney, paprikapulver, curry, pressad vitlök, salt och peppar
Jag tillhör de fåtaliga som aldrig varit så speciellt förtjust i Texmex, Tacos och Nachos. Men med en bra krydda och lite goda tillbehör så fungerar det fint både för mig och till LCHF-kosten
Det är så man skäms när man läser nyhetsflöden nu med smällare och raketer som skjuts högt o lågt och våra gamla som blir behandlade som skrutt… Nä, en riktigt god, mustig gryta som den här fläskfilégrytan skulle dom fått istället och idioterna som skjuter raketer borde få straffarbete att städa gator och torg och laga allt dom förstört
Mina allra godaste biffar innehåller kalvfond och bostongurka som ger otroligt god smak. Steker dom i ugnen och resultatet blir alltid kanongott och jag slipper stekos i köket och fettstänk överallt som är bland det värsta jag vet
creme fraiche eller turkisk yoghurt och bröd. Tvätta av purjolöken och strimla, skala löken och hacka. Fräs all lök tills den mjuknat och tillsätt färsen och låt bli väl fräst
Receptet fick jag av min arbetskamrat Karin när vi satt och åt lunch tillsammans i förra veckan. Hatten av för det receptet och välkommen underbara grillsäsong
Jag brukar ta fram en skål med oliver och kanske denna goda fetaostdip. Denna brukar gästerna hugga in på direkt och varenda gång så får jag frågor om receptet
Nu har jag bakat den ena sockerfria och mjölfria muffinsen efter den andra här och jag har väl inte riktigt hoppat högt av smaksensation än, men jag kommer allt närmare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.