Igår åt vi en god chilicon carne till middag med goda tillbehör. Chilicon carne har länge varit en favoriträtt hos mig, när andra i skolan suckade över att det serverades chilicon carne gick jag och tog en extra portion bara för att det var så gott
Chilicon carne satt finemang efter all julmat. I med hackad lök, tomatpuré, hackad tomat, riven vitlök, buljongtärning, chilipulver, paprikapulver, spiskummin, pizzakrydda och vatten
Denna chiliconcarnen kan vara något av det godaste jag vet och lagas flitigt här hemma. Här ska ni få ett snabbt och lättlagat middagstips - nämligen chilicon carne
Chilicon carne betyder Chili med kött och tillagas olika i hela världen, min chili gör jag med tärnat nötkött som får koka långsamt och länge, på så sätt blir den mustigare och godare
När jag var barn var väl det här enda chiliconcarnen man kände till. När jag bodde ensam (för evigheter sen) så åt jag sån här "gammeldags" chilicon carne, gjord på köttfärs, rätt ofta och tyckte att det var riktigt gott
Skär paprikan i bitar, dela och hacka chilifrukterna. 12 chilifrukter, en röd och en grön. 1Tillsätt paprika, chili, salt, peppar, paprikapulver, vatten, tomatpuré och soja
2 burkar krossade tomater (chili). 3 chilifrukter. 3 chilifrukter. ÄLSKAR min nya crock pot multicooker, att kunna göra ALLT direkt i grytan är så himla smidigt
Häll i tomatpuré, chilipulver och vatten, låt det småputtra i några minuter. "Findela" baconet och knaperstek det i en stekgryta - ta upp och låt rinna av på ett hushållspapper
4 2 gula lökar 350 g nötfärs 1 msk olja färsk eller torkad chili (efter smak) 1 tsk paprikapulver 1 krm svartpeppar 3/4 tsk salt 1 msk soja 1 burk hela tomater (à 400 g) 2 burkar vita bönor i tomatsås (à 440 g) Till servering salladskål hackad persilja sås på vinägrett Tillbehör jalapeñopeppar chips eller brytbröd Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.