Riv mandelmassa och blanda med äggen. Blanda vetemjöl med bakpulver och vaniljpulver och kanel. Täck med smet och lägg på ytterligare äppelklyftor och häll på resterande smet
Blanda mandelmassanmed äggen och citronskalet. Riv mandelmassan. 300 g mandelmassa. Borsta citronen i hett vatten och riv sedan av det gula skalet fint
Ett recept som stod på Aftonbladet och nämnd som "världens godaste äppelkaka" och det var nåt nytt och jag hade allt hemma förutom hasselnötter men det var mycket gott ändå
När du en gång smakat den här äppelkakan kommer du inte att vilja äta någonting annat. Hemligheten är riven mandelmassa och citron som framhäver smaken samt topping med havregryn och farinsocker som smälter under tillagningen
Låt äppelkakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller brödgaller. Passa på att baka med äpplen till fredagsfikat nu när de finns i överflöd
Vaniljsåsen kompletterar äppelkakan så fint och de är svårt och bara ta en bit. Försöker använda produkter som de är säsong för så varför inte en äppelkaka medmandelmassa och vaniljsås till
Rör smör och socker mjukt och fluffigt, går bra med elvisp. Riv mandelmassa och strö över. Rör samman glasyren och spritsa kakgallret med den före servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.