Servera sconsen rykande färska med exempelvis ost, smör, marmelad och vispad grädde. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg
Tillsätt mjöl, filmjölk, havregryn, rågkross och salt. Tillsätt bakpulver, rapsolja och rågsikt. Tillsätt vetemjölet, lite i taget och blanda ihop allt till en smidig deg
)Dessa schyssta pitabröd är verkligen så himla goda. Finns det någonting godare. Det är mysigt att påta med, det är nyttigt, det är ingenting mer i det hembakta än det som du haft i degen så du slipper oönskade tillsatsämnen ochkonserveringsmedel
Jag måste ha gjort något fel för mina frallor blev visserligen kanongoda, men de blev inte så luftiga som jag trodde att de skulle bli när jag läste receptet och tittade på bilden
Vi tog en tur i husbilen ner till Vadstena och käkade en smarrig picknicklunch som bestod av dessa läckra frallor, fyllda med morotslax samt en enkel potatissallad smaksatt med dippmix (se recept här och här)
Forma limporoch lägg dem i formarna eller på tvären i långpannan. Jag måste börja med att säga att det inte är jag som har namngett detta bröd utan det hette 'bästa brödet' i receptet, som jag hittade på köket
Stjälp upp degen på bakbordet och knåda den smidig på nytt, eventuellt med lite mera mjöl. Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löses upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.