Pajdeg. Slå fyllning 1 i pajformen när den är för gräddad. Bred över fyllning 2 och gratinera ca 10-15 minuter 250 grader (ska ha fin färg). 1 påse Taco kryddmix. 1-2 tsk Sambal olek. 1 ½ - 2 dl riven ost. 5 -10 skivade Jalapenos
Smörj och bröa en pajform. Om man vill ha nått annat än äpplen i pajen går det bra med nästan vad som helst, persikor, björnbär, blåbär låt fantasin flöda
Ganska ful paj märker jag nu, men ack såå god. Denna paj var gudomlig. Godpaj. Pajerna fick stå i kylen och gotta sig redan kvällen innan middagen skulle serveras
Kan serveras med vispgrädde eller vaniljsås, men är god utan också. Så istället plockade jag bär, gjorde paj, diskuterade fram idéer med Mr C vad vi ska göra med vår pergola, skurade sittbänken som ska få sig en omgång med färg och så tog jag typ tio kallduschar för att svalka min bastu till kropp
Vi blev själva nyfikna på de andra pajerna, den där tacopajen såg ju otroligt spännande ut. Vår Veganska och glutenfria paj har blivit publicerad i denna artikel
Det här receptet är jag lite extra stolt över då jag en dag stod i köket och inte hade någon aning om vad jag skulle laga, med lite fix och trix så lagade jag den godastetacopajen jag personligen har ätit
Tacopaj gjorde vi häromdagen. Tillsätt tacokrydda och vatten. Häll köttfärsen i pajskalet. Fyllning 500 gram köttfärs 1 msk olja 1 st gul lök 1 påse het tacokrydda 2 st vitlöksklyftor 1 dl vatten 4 st tomater 2 dl creme fraiche 15% 4 msk lättmajonäs 2 dl riven ost Garnering 10 st feferoni. 1 påse het tacokrydda
Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i pajformen. Låt pajskalet svalna. Bred ut vaniljvispen i pajslaöet och lägg på frukt och bär
Den äter man då och då under hösten och den är ju bara så god. För mig som är uppvuxen i USA så är ju november månaden då man firar Thanksgiving och då äter man bland annat kalkon men också pumpapaj
När jag gjorde pajdegen brann matberedaren. men här är familjen Taxéns absoluta favoritpaj. pajdeg3 dl vetemjöl90 gram margarin3 msk vattenBlanda ihop margarin och mjöl till grynig massa tillsätt vattnet och knåda till deg låt vila i kylen en stund innan du trycker ut eller kavlar den och lägger den i pajformen
En av de godastepajer jag ätit är en ananaspaj, som min mamma bjudit på. I brist på ananas fick jag göra pajen med bär istället och det blev minst gott
Dessa bollarna tillverkas av ett familjeföretag i Malmö och görs då på svensk mjölk efter deras familjerecept från Palestina, fantastiskt goda var dom och har ni turen att springa på en burk någonstans så tveka inte - grabba tag i den och ta med hem till ert eget kök
Gott ser det ut att vara, bacon, taco och ost - vad kan gå fel. Under en tid nu har jag sett många som delat ett inlägg om Bacon/Tacopaj, som man tillagar i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.