Kall pajmed lax, räkor och avokado. En klassiker som har hängt med ett tag och som gör succé på vilken vår- och sommarbuffé som helst eller till förrätt på en helt vanlig middagsbjudning
Bananer har vi allt som oftast hemma, eftersom vi har Isabella ”Lillapan” som älskar bananer Slängde ihop en paj som vi ska avnjuta ikväll – så bilder på resultatet kommer senare
Med lite honung och ruccola på. Ganska ful paj märker jag nu, men ack såå god. Denna paj var gudomlig. Så rätt att detta blir min rätt som jag hoppas vinna detta med
Kan serveras med vispgrädde eller vaniljsås, men är god utan också. Så istället plockade jag bär, gjorde paj, diskuterade fram idéer med Mr C vad vi ska göra med vår pergola, skurade sittbänken som ska få sig en omgång med färg och så tog jag typ tio kallduschar för att svalka min bastu till kropp
Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i pajformen. Låt pajskalet svalna. Bred ut vaniljvispen i pajslaöet och lägg på frukt och bär
Här är recept på Kaka/paj/gratängmed mandel- och hasselnötspulpan, banan, blåbär och baby spenat. Istället för nötpulpan kan man med fördel ta något nötmjöl
Jag har ett annat recept på pumpapaj här på bloggen men denna gång så testade jag att göra en pumpapajmed kondenserad mjölk och en burk med färdig pumpapuré
När jag gjorde pajdegen brann matberedaren. men här är familjen Taxéns absoluta favoritpaj. pajdeg3 dl vetemjöl90 gram margarin3 msk vattenBlanda ihop margarin och mjöl till grynig massa tillsätt vattnet och knåda till deg låt vila i kylen en stund innan du trycker ut eller kavlar den och lägger den i pajformen. In i ugnen 220 grader i 30 minuter Herr Backa rockar med sitt rockband AFTER MIDNIGHT på Rosa bandetkonsert på Karlskoga Torg härliga tjejer som diggadeoch lilla mamma och AliceAfter Midnight perfekt partyband om du gillar rock hårdrock och gung till din fest bokas här 3 dl vetemjöl
Dessa bollarna tillverkas av ett familjeföretag i Malmö och görs då på svensk mjölk efter deras familjerecept från Palestina, fantastiskt goda var dom och har ni turen att springa på en burk någonstans så tveka inte - grabba tag i den och ta med hem till ert eget kök
Nästa gång ska jag göra en pajmed samma fyllning men utesluta kycklingen och ta mer ost istället. Inlägget med Paleo-sconesen råkade jag klicka bort (fru L klåfingrig) så hojta till om Ni vill ha receptet eller så går Ni inte på Marias blogg, det var ju där jag hittade receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.