Blanda gröten med ägg, mjöl och salt. Är du som jag så kokar du säkert också alldeles för mycket risgrynsgröt till jul… Men vet du att man kan steka jättegoda plättar av överbliven risgröt
Fyll det med skinkstrimlorna och den rivna osten. Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Vispa ihop ägg och mjölk med salt och peppar och häll ner över fyllningen
Nu är det bara fyra dagar kvar till jul och det är hög tid att förbereda all julens godamat. Kanske jag får bjuda på lite inspiration och tips på goda julrätter, som även kan förgylla din jul
Låt sedan fyllningen ligga i ett durkslag över en bunke (spara vätskan och gör en god brunsås om du vill) medan du gör pirogerna, för att vara säker på att inte få för mycket vätska i pirogerna
Pappa bjöd på sin underbart godamat, förrätt, varmrätt & efterrätt, tack så mycket. Igår var vi på middag hos fina familjen♥ grillning & några glas vin i solen
Vanlig potatis, stekt potatis eller matkorn går garanterat även utmärkt. Asiatisk fläskgryta med mex-krydda och färskpotatis uppskattades av såväl barn, vuxna och gäster
Nu är det ju dagen före julafton och därför blir det inte julmat i bloggen idag utan lite bilder från vårt besök på Stockholm Tapas på kungsholmen i veckan
Jag har bara testat Peardrops och Korona förut så det ska bli spännande att se hur de andra plantorna blir, hoppas att de ger många goda jordgubbar och tomater i juli/augusti
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.