Regniga och lite murriga sommardagar förgylls alltid av en god, värmande middag. Här ville jag ha en riktigt krämig pasta med massor av sås och smak så det föll för fläskfilépanna som jag kryddade upp med lök, vitlök och massor av små, färska champinjoner
4 port 600 g fläskfilé (går även medkycklingfilé) 3 tomater 1 pkt bacon, klippt 1 stor brk champinjoner 5 dl grädde 3 msk sötstark senap 1 vitlöksklyfta kalvfond riven ost Bryn bacon och låt rinna av på papper. Skär fläskfilén i 2. 600 g fläskfilé
Mosa grönpepparen med en gaffel och lägg på varje köttskiva. Putsa och skär filén i cm-tjocka skivor. Blanda grädden med senap, soja och konjak och häll i stekpannan och låt den blanda sig med stekskyn
Här är recept på Kaka/paj/gratängmed mandel- och hasselnötspulpan, banan, blåbär och baby spenat. Istället för nötpulpan kan man med fördel ta något nötmjöl
Tänkte tipsa om en god bas till gratäng som passar lika bra med kyckling, fisk eller grönsaker. Servera som den är eller tillsammans med potatis, pasta eller varför inte en god sallad
Tog fram en gammal pärm med recept som var längesen jag kollade i. Lägg riset i botten på en gratängform, lägg på grönsakerna, kycklingen och häll över såsen
Blanda alltsammans med parmesan och ägg och bred ut i en ugnssäker form ev smord med rapsolja. Till middagens ugnsstekta lax blev jag sugen på att testa en slags gratäng jag hittat på en av mina favoritmatbloggar
För den som håller på med lågkolhydratskost är den "no no" för där är så mycket kolhydrater. Och just potatisgratängen är ju så himla god men har varit "no no" för många för den är ju väldigt fettrik
Förut när jag bloggade tänkte jag alltid på hur mycket jag använde av alla ingredienser när jag lagade mat, men nu är det lite si och så med det, så ni får hålla tillgodomed ungefärliga mått, okej
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.