Men den är löjligt enkel, så det är nästan pinsamt att berätta… men här har ni den. Jag brukar ta fram en skål med oliver och kanske denna goda fetaostdip
Men det som gör den så där riktigt god, så att man slickar sig om läpparna, är smöret. Det blev en krämig fisksoppa sprängfylld med grönsaker och örter
Idag blir det ett kvickt och enkelt tips, men för den sakens skull absolut inte sämre på något vis. Det är en så himlarns smarrig kall sås som vi serverar er idag, en sås som ni säkert kan ha på många mattallrikar och som inte kräver några konstiga ingredienser
Gör jag en "helg" fisksoppa så brukar jag ha i både torsk och lax och även musslor men det här blev en "mitt i veckan" soppa som fick bli lite enklare helt enkelt
Fräs strimlad purjolök och vitlök i olja. Tillsätt salt, peppar, timjan, vatten, saffran, fond, vin, matlagningsgrädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter
Gärna enkelt. Enkel och god torsk i ugnca 4-5 port800 gram fryst torskfilé (eller annan vit fisk)5-6 dl grädde (jag gjorde ena fiskblocket med havregrädde och det andra med vanlig grädde - dvs i två olika formar)2 tsk trocomare örtsaltSmörj en ugnsfast form som rymmer båda fiskblocken (eller två mindre formar)
Nu i dagarna provade jag ett nytt enkelt recept, har för mig jag testade förra året också och blev himla nöjd för det blir verkligen ett riktigt MOS och smakar så mycket äpple det bara kan göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.