4 ca 400 g svartkål 1 lök 1 stor vitlöksklyfta 1 msk olivolja 1 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl vispgrädde 1/2 dl finriven parmesanost salt och svartpeppar 1 dl pumpafrön Till servering potatis gnocchi rökt skinka Lägg till i inköpslistan
Så jag ska försöka göra det så enkelt jag kan här så det inte slutar för er med ett bränt durkslag, en förstörd kastrull och bokstavligt talat brända mandlar som det gjorde för en annan
I mitt recept på rostad brysselkål med vitlök, citron & parmesan får det en fräsch syrlighet från citronen som bryts av mot en alldeles lagom ton av vitlök
Jag har ett recept på ricottafyllda svampar sedan tidigare på bloggen och det är ett Jamie Oliver recept, men om jag ska vara helt ärlig (och det ska man ju) så är dessa mycket godare
Rör om tills saltet lösts upp och pulvret blandats upp med vattnet. Lägg i mandlarna och rör om. Plocka upp mandlarna ur vätskan och lägg på en bakplåtsklädd ugnsform
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.