Gnocchigratäng alla Sorrentina
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • gnocchi
  • 1 gul lök
  • 1 olivolja
  • 1 smör
  • 1 körsbärstomater eller ½ kg färska tomater på kvist
  • 1 salt och peppar
  • 1 parmesanost
  • 1 mozzarella
  • 1 salt till kokvattnet1. Sätt ugnen på 225 grader.2. Sätt på en pastakastrull med cirka 4 liter vatten och låt vattnet koka upp. Lägg i 2 matskedar salt och lägg försiktigt i 10–15 gnocchi i taget.3. Låt gnocchin koka tills de flyter upp till ytan. Ta upp dem med en hålslev vartefter de flyter upp och lägg över dem i en uppläggningsskål.4. Hacka löken fint och stek i lika delar smör och olivolja tills den mjuknat. Häll på tomater. Krydda med salt och peppar och låt koka i 10 – 15 minuter. Smaka av med salt och eventuellt lite socker. Mixa såsen med en stavmixer så den är helt slät.5. Blanda gnocchi och tomatsås med riven parmesan och lägg upp i en ugnsfast form. Strö extra parmesan på toppen och bryt mozzarella i mindre bitar och strö över gratängen.6. Grädda i cirka 20 minuter eller tills gratängen fått fin färg.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.