Krösbärstomater fyllda medmozarellaoch toppade med sardellfiléer som fått gratineras i ugnen en stund blir syndigt gott, passar bra som förrätt med lite skinka och ost
Men innan vi kommer dit kan vi ju i alla fall stilla ramslöksbegäret med den här goda rätten med stekt hemmagjord gnocchi, ramslökspesto, körsbärstomateroch generöst med finriven parmesan
Till filén åt vi ugnsbakade tomater (smaksatta med timjan) som jag marinerat i olivolja smaksatt med citron, sallad, samt färska champinjoner som jag bara fräste tillsammans med vitlök, lite salt, svartpeppar och en rejäl drös med persilja
Jag var jättesjuk och fick ligga kvar på sjukhuset i flera veckor med antibiotikadropp, men när jag så småningom frisknade till så pass att jag kunde äta kom de söta nunnorna varje morgon - frasande och styvstärkta i sina stora dok - och frågade vad jag ville ha till mat
De ugnsbakadekörsbärstomaterna gör jag en sats av då och då, och använder till allt möjligt, som tillbehör både till kött, fisk och vegetariska rätter, eller i pajer och pastarätter
Mixa ihop mozarellanmed ägg och krydda och häll över. Eftersom salsiccian redan är kryddad med örter och vitlök är det bäst att ta de lite försiktigt med kryddningen
Blanda försiktigt ihop potatisen med sockerärtorna, tomaterna ochmozarellan riven i mindre bitar. Vispa ihop olja, balsamico, örtsalt och basilika och häll över potatisen medan den fortfarande är varm
Servera fiskgrytan medgnocchioch soltorkade körsbärstomater. Lägg allt i en ugnsform och blanda med pressade vitlöksklyftor, olja, salt och svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.