Smälte en stor klick smör i stekpannan med ett par citronskivor och skuren färsk salvia och lät smöret brynas en aning innan jag, strax före serveringen, vände ned den kokta gnocchinoch vände runt ordentligt i det brynta citron- ochsalviasmöret
4-6 Gnocchi 900 g potatis (gärna amandine, colomba eller melody) 2 ägg 1 tsk salt 3 - 4 dl vetemjöl (+ extra till utbakning) 2 msk smör (till stekning) 2 msk olja (till stekning) svartpeppar Brynt smör med salvia 1 kruka salvia 50 g smör Till servering ca 1 dl riven parmesanost Lägg till i inköpslistan
det brynta smöret behöver brytas av med lite sälta och syra (från citrusen). Den här goda, och vackra, torskrätten bjöd jag några tjejkompisar på när jag hade tjejmiddag för ett tag sedan
Jag vände ner gnocchin i brynt smör, eller beurre noisette som det heter på franska på grund av den nötiga smaken som framträder på smöret när det brynt en stund, tillsammans med rostade hasselnötter, créme fraiche och färsk gräslök
1Endive- och spenatsallad2 endiver 50 g babyspenat. 1Bryntsalviasmör2 krukor färsk salvia, grovt skuren med stjälkar och allt 100 g smör 1 citron, finrivet skal och saft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.