Resultatet blir ett saftigt, rustikt ochglutenfritt bröd, fyllt med nötter, frön och havregryn. Jag vet inte hur det är för er, men för mig så hamnar mjöl överallt, det blir kladdigt och hela processen känns nervöst med allt som ska stämma med knådning, vätsketemperatur och jäsningstider
Häromdagen när vi skulle ha lunchgäster på besök gjorde jag en ny djupdykning och hittade ytterligare en burk finfina björnbär, som jag plockade tillsammans med L, svåger och svägerska i Torekov i somras (blogginlägget är däremot från året dessförinnan)
Jag har gjort flanet två gånger, och ena gången behövde jag inget vatten, medan jag den andra gången var tvungen tillsätta lite vatten för att degen skulle gå ihop
En av anledningarna som anges till att man inte ska äta glutenfritt i onödan är att det kan bli svårt att få i sig tillräckligt med fibrer, alltså fibrer från bröd då
Jag har gjort min smet av glutenfritt havremjöl (du kan mala eget av gryn), ägg ochhonung. Hacka dadlar, aprikoseroch fikon – en del grovt, en del fint och för över till en stor bunke
Vispa upp äggen tillsammans medhonung så att det blir jämnt och lite fluffigt. Det är ganska gott med någon form av pudding eller kaka efter en soppmåltid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.