Jag är den enda som äter glutenfrittifamiljen så vid sånna här tillfällen köper vi en påse vanliga korvbröd till dom och idag kastade jag ihop de här tunnbröden åt mig
Grädda bröden styckvis strax över medelvärmei en torr stekpanna. Eftersom vi är bortbjuden på middag, och jag bor så långt bort ifrån någon affär, så tar jag med kakorna i stället för en blomma
Tillsätt resten av degvätskan, socker, sirap, salt, grahamsmjölet blandat med hjorthornssaltet, rågsikten och nästan allt vetemjöl, spara litetillutbakningen
Lös upp jästen medlite av degspadet, häll sedan i testen av det. Tänkte att jag bjuda på receptet på minatunnbröd som man gräddar i en stekpanna eller över en eld på en muurikka
Blanda chiafrönamed vattnet, rör om. Därför är det här receptet så himla bra, det går snabbt, är superenkelt och dessutom glutenfritt så att man slipper en uppblåst mage
Rulla till bollar och kavla ut till tunna runda plattor, lika stora som dinstekpanna är. Igår kväll gjorde jag en ny omgång, och av dem gjorde jag quesadillas - fyllda medskinka och ost bl a - som vi åt tillbroccoli- och grönkålssoppa
Jag har märkt att det blir bäst resultat när jag plattar ut smeten med stekspaden istället för att snurra smeten istekpannan (som när man steker pannkakor)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.