Här har jag gjort en vegetarisk variant av LCHF-pizzan och toppat med en lättfixad tomatsås och zucchini, Har du tid kan du gärna koka ihop tomatsåsen en stund, men det går bra utan också
Om man inte har så mycket köttfärssås över efter pastamiddagen är det en förträfflig idé att göra en paj och förstärka med till exempel zucchini, ugnsbakade körsbärstomater och getost
Den här veckans vego får bli en lite annorlunda paj med färska champinjoner och zucchini, och med ett krämigt täcke av mozarella och kronärtskockspesto
Det här brödet brukar bakas på Spanien retreatsen och är helt otroligt gott Vi gör alltid foccacia style, alltså platt men ändå fluffigt bröd, med oliver, rödlök och körsbärstomater som på bilden, funkar såklart lika bra i brödform också
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd ner i skålen medägg/zucchini. Normalt sett försöker jag undvika att blogga om recept som redan finns på andra ställen men dessa var så goda att jag måste dela med mig
Salta över zucchinin och låt den rinna av medans du vispar upp dina ägg i en bunke. Bullarna blev saftiga och goda och smakade himmelskt med smör och ost
Egentligen är det en restpaj, där en överbliven kokt potatis fick hänga med i pajdegen, och köttfärssås som blivit över efter tacomiddag fick utgöra fyllning tillsammans med en stump zucchini och en likaledes överbliven klick smetana
Inlägget Proteinbrödmed morot – glutenfritt & slow carb dök först upp på. Allt är så klart fortfarande glutenfritt och jag väljer mina kolhydrater med omsorg och tajmar mitt intag så att det ska bli energi till mina träningspass
Dagens lasagne blev en rejäl på tre varv majsplattor med en hel förpackning Oatly iMat förvandlad till bechamelsås med lite majsstärkelse ( OBS, iMat är inte naturligt glutenfritt, välj annan växtbaserat grädde om ni är osäker på att klara den ), grillad paprika, zucchini, champinjoner, röda linser som kokat sig krämiga i en god buljong
Dessutom tror jag att jag tar en aning mindre mjöl än det rekommenderade, för det tog en rejäl stund att arbeta in allt mjöl, både med maskin- och handkraft
Det är ett glutenfritt och hälsosamt bröd enligt lågt GI-principen. Det roligaste med mitt arbete som företagare inom mat & livsstil är nog möjligheten testa nya, häftiga produkter
Då det är både glutenfritt och mjölkfritt passar det många, du kan variera smaksättningen med t ex brödkryddor och pomeransskal eller soltorkade tomater och örter
Salta över zucchinin och låt den rinna av medans du vispar upp dina ägg i en bunke. Bullarna blev saftiga och goda och smakade himmelskt med smör och ost
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd ner i skålen medägg/zucchini. Normalt sett försöker jag undvika att blogga om recept som redan finns på andra ställen men dessa var så goda att jag måste dela med mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.