Okej, jag vet att jag redan har delat med mig av ett riktigt bra korv- och hamburgebrödsrecept här, men idag när jag var i bakfarten så mixtrade jag ihop ett till av andra mjölsorter
Med hemgjorda tortillabröd. Bröden blev sådär härligt sega och funkade perfekt att rulla eller vika utan att ramla sönder och ja, de funkade toppen som taco bröd
Smula degen och lös upp den med lite ljummet vatten. Jag har hört att det ska vara svårt att få till smaken och konsistensen i glutenfritt bröd men det måste vara en gammal skröna
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet. Låt degen stå och svälla medan du värmer ugnen, i 10 min. Värm ugnen till 200° och klä en plåt med bakplåtspapper. Forma 6 st platta bröd, pensla med ägg och strö på sesamfrön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.