Mixa tillsammans med blötläggningsvattnet. Solroskärnorna, pumpafröna och hampafröna tillför goda fettsyror, och Jyttemjölet som består av rårismjöl, bovetemjöl, majsmjöl och betfibrer är bra mycket hälsosammare än många av de färdiga mixer som finns i handeln
Det är en variation på det paleoinspirerade bröd jag gjorde i höstas, och det är fullkomligt knökafullt med bra näringsämnen som vitaminer, mineraler, fibrer och nödvändiga fettsyror
Det går att skiva tunt, men varenda liten skiva är fullständigt knökafull av bra ämnen som både gammal och ung behöver, Det är fiberrikt och motverkar förstoppning, (som man lätt kan drabbas av när man blir mer orörlig)
Täck ev botten med bakplåtspapper. Skrapa ned degen i formen och nagga ytan med en gaffel. Rör i salt och pofiber och låt stå i ca 5 minuter. Tillsätt sirap, linfrö, solroskärnor och arbeta in ca 7 dl glutenfri mjölmix. Pudra över 1 msk mjölmix och låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter. Arbeta ihop degen med 1 dl mjölmix och arbeta degen tills den släpper bunken. 5 dl pofiber. 8 dl glutenfri mjölmix
Täck ev botten med bakplåtspapper. Skrapa ned degen i formen och nagga ytan med en gaffel. Rör i salt och pofiber och låt stå i ca 5 minuter. Tillsätt sirap, linfrö, solroskärnor och arbeta in ca 7 dl glutenfri mjölmix. Pudra över 1 msk mjölmix och låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter. Arbeta ihop degen med 1 dl mjölmix och arbeta degen tills den släpper bunken. 5 dl pofiber. 8 dl glutenfri mjölmix
Som alltid när man äter fiberrikt är det viktigt att också tillföra tillräckliga mängder vätska. Jag älskar att exprimentera med olika brödsorter, och det här är den senaste innovationen, ett riktigt näringsmaxat bröd - glutenfritt förstås - med en massa go´a ingredienser i form av bra fettsyror, viktiga mineraler, vitaminer och fibrer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.