Häll upp smeten i en brödformmed ett bakplåtspapper i. The post Mjukt bröd bakat på kokos – och bovetemjöl (glutenfritt) appeared first on Hur bra som helst
Se till att brödet svalnar helt innan du skär upp det så det får sätta sig, gärna över natten. Blanda sedan ner resterande ingredienser förutom chiafrön, dadlaroch nötterna och rör om med en visp eller en sked
Carob utvinns ur fröna från johannisbrödsträdets frukter, och eftersom den räknas till baljväxternas familj är det kanske på sin plats att vara lite försiktig om man inte tål det
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Den här gången blev det en smulpaj med ett täcke av havregryn, kokosoch mandelspån. Under några år nu har vi haft förmånen att få hälsa på dem i Torekov i augusti, precis när björnbären börjat mogna, och då ger min snälle svåger sig hjälpsamt och oförväget in bland de stickiga snåren så att jag ska få med mig några burkar mörkröda aromrika bär hem
Och Njuter av ett saftigt och gott nyttigt bröd, gärna med en kopp te till. Här kommer min version av Glutenfria och nu även mjölkfria frallor med aprikoser och honung
Nåja, nu skulle det i alla fall göras en rabarberpaj, och eftersom jag även hade lite krusbär i frysen som behövde användas innan det är dags att plocka nya, så skarvade jag med dem
- Korvbröd (klick). Vispa äggen och blanda tillsammans med mjölken. Toppa med valfria frön. Ha sedan i dom torra ingredienserna och blanda till en slät och jämn smet
Smält kokosolja i en kastrull och blanda i mjölken, äppelcidervinägern och agave sirapen. Blanda ihop alla ingredienser och häll smeten i en brödformmed bakplåtspapper, jämna till ovansidan med hjälp av en sked
Nyttigt glutenfrittbrödmed nötter, frön, frukt och bönor. Det här brödet är så gott att jag tror att även någon som inte är glutenintolerant skulle älska det och inte känna skillnad på det här brödet jämfört med ett vanligt bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.