Nyttigt glutenfrittbrödmednötter, frön, frukt och bönor. Det här brödet är så gott att jag tror att även någon som inte är glutenintolerant skulle älska det och inte känna skillnad på det här brödet jämfört med ett vanligt bröd
När degen inte är kletig i mitten så brödet klart. Tillsätt sedan salt, torkad frukt (fikon och russin), frön (solros och pumpa) ochnötter (hasselnötter)
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Tillsätt salt, sirap, äggvita, "frömjöl" ochfrön, samt bovetemjölet tillsammans med husken. Jag bestämde mig alltså för att försöka baka ett eget glutenfritt hårt brödmed bara äkta, naturliga ingredienser
Då brödet jäst färdigt penslar du det eventuellt med något, jag valde filmjölk, och strör därefter förslagsvis över lite solrosfrön, mjöl eller varför inte några pumpakärnor
Och Njuter av ett saftigt och gott nyttigt bröd, gärna med en kopp te till. Här kommer min version av Glutenfria och nu även mjölkfria frallor med aprikoser och honung
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.