Den här gången blev det en smulpaj med ett täcke av havregryn, kokos och mandelspån. Bra med lite frysrensning på samma gång, innan man börjar samla på sig igen
Hon hade gjort ett glutenfrittbananbröd, som var så otroligt saftigt, och dessutom helt fritt från socker - perfekt både som frukost och efterrätt med andra ord
Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat medhavremjöl. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Havregryn och havremjöl ger mycket näring och fibrer men även en riktigt god smak
4 dl glutenfria havregryn (tex semper eller friends of Adam). Jag tog 6dl mjölmix och 2,5dl havremjöl för att få mer smak av havre. Jag smaksatte mina tekakor med 1tsk brödkryddor men det är lika gott utan 10 tekakor 5 dl mjölk. 4 dl glutenfria havregryn (tex semper eller friends of Adam)
Mosa bananen och rör ner den i de torra ingredienserna tillsammans med yoghurt, mjölk och sirap. Glutenfrittbananbröd2 dl rena havregryn. 1 1/2 dl havremjöl. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 1 timme, känn med en sticka att den är torr. 2 dl rena havregryn. 1 1/2 dl havremjöl
Det såg gott ut och jag kände att det var nåt för mig eftersom jag vill minska ner på intag av mjöl och bröd är så gott så då hittar jag gärna lite andra alternativ att variera med
Jag har redan spanat in flera brödrecept i mitt senaste lektörsexemplar av den här boken så räkna med att det kommer att komma mer glutenfritt här på bloggen inom kort
En liten del majsmjöl lättar upp smeten och tillför sötma och god smak men du kan ersätta det om du vill med mer havremjöl eller se andra alternativ i receptet
Orginalinlägget Glutenfrittbananbröd hittar du på Hälsa som livsstil. Bananbröd är perfekt att göra om du råkar ha ett gäng bananer över som börjar bli övermogna och inte känner för att göra glass
Jag lovade på Glutenfritt by Flink (facebooksidan min) tidigare idag ett recept på fjärilsscones. Tillsätt mjölken och rör om med en sked tills det är klumpfritt och en jämn smet/deg
Glutenfrittbananbrödmed chokladbitar. Glutenfrittbananbröd. Men, även om det för det mesta rör sig om en söt kaka när det vankas bananbröd så kan du faktiskt göra en mer “brödaktigare” variant också om du känner för det
Jag toppade min gröt med kravbanan, frysta och knappt tinade havtorn och lite honung, och hade den här gången alldeles vanlig men ohomogeniserad mjölk till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.