Blanda ovanstående torra ingredienser noggrant i en stor bytta/bunke. Brödet är glutenfritt och utan jäst, hur bra som helst, och kanske bäst av allt, att brödet innehåller fullvärdigt protein om man blandar mjöl från olika “familjer”, t ex bovete (ört) och kikärtsmjöl (baljväxt)
The post Superenkelt fröbröd (glutenfritt och veganskt) appeared first on Hur bra som helst. Världens enklaste & godaste fröbröd utan gluten, socker, jäst, ägg, mjölk & kan enkelt göras nötfritt
Som jag har berättat tidigare så har jag det senaste året tappat en del i vikt, alldeles utan ansträngning, och alldeles utan att ens göra minsta försök i den vägen
1/2 dl chiafrö. 1 1/2 dl kokt svart quinoa. 1/2 dl chiafrö. 1 1/2 dl kokt svart quinoa. I dag har jag bakat glutenfria fröknäckbröd i min nya bakstudio hemma…De blev så goda, krispiga och nyttiga och ni har tur…här kommer receptet
Inlägget Proteinbröd med morot – glutenfritt & slow carb dök först upp på. Allt är så klart fortfarande glutenfritt och jag väljer mina kolhydrater med omsorg och tajmar mitt intag så att det ska bli energi till mina träningspass
Kul att ha hittat ett glutenfritt bröd som är enkelt, gott och proppat med nyttiga frön och nötter. Hur bra blev inte det glutenfria nöt- och fröbrödet som jag bakade i förra veckan
Det är ett glutenfritt och hälsosamt bröd enligt lågt GI-principen. Det roligaste med mitt arbete som företagare inom mat & livsstil är nog möjligheten testa nya, häftiga produkter
Glutenfritt för alla. Dagens recept på ett mjukt fröbröd är också det helt och hållet gjort med frön. Du har väl inte missat de senaste dagarnas massiva pådrag i tidningar, TV och radio, där läkare och dietister gått ut och varnat för den nya ”trenden” att äta glutenfritt
Har bakat glutenfria fröbröd sen sist med ett härligt resultat, men jag vill nog tipsa om att frysa in dom så snart dom svalnat, vilket visserligen gäller för dom flesta glutenfria bröd utan konserveringsmedel eller specialtillsatser
I förrgår bakade jag bröd igen, glutenfritt, utan färdig mjölmix. GLUTENFRITTFRÖBRÖD, 1 limpa15 g jäst2½ dl bovetemjöl1½ dl hela linfrön1½ dl fibrex1 dl rismjöl½ dl majsmjöl½ dl kastanjemjöl½ dl psyllum (Finax)2 msk glutenfritt surdegspulver (Finax)1 dl pumpafrö3/4 dl melonkärnor (Risenta)½ dl oskalat sesamfröhyfsat mycket vattenBlanda samman alla ingredienser i en lämplig bytta (jag använder en stor emaljerad gjutjärnsgryta) med så mycket vatten att det blir en väldigt kletig deg. 2 msk glutenfritt surdegspulver. 3/4 dl melonkärnor
Har bakat glutenfria fröbröd sen sist med ett härligt resultat, men jag vill nog tipsa om att frysa in dom så snart dom svalnat, vilket visserligen gäller för dom flesta glutenfria bröd utan konserveringsmedel eller specialtillsatser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.