Efter att ha provat flera olika recept på våfflor har jag nu experimenterat fram mitt favoritrecept. Perfekt frasiga våfflor som smakar precis som våfflor ska smaka
Efter att ha testat lite olika glutenfria våffelrecept men aldrig blivit helt nöjd med resultatet har jag nu experimenterat mig fram till det i mitt tycke perfekta receptet
) Smörj våffeljärnet med en klick smör och grädda våfflorna tills de blivit frasiga och gyllenbruna. Lägg de färdiga våfflorna på ett galler så de behåller fraset
Stek nu våfflorna tills de får en härlig gyllenbrun färg. 2 ägg1 msk strösocker50 - 75 gram smör1 tsk bakpulver2 tsk Vaniljpulver3 dl mjölk2½ dl Glutenfri mjölmix från Finax (både på mjöl och mjölk så får ni satsa lite själva tills smeten blir fin och slät, inte för tjock och inte för tunn, utan lagom
Det är inte svårt att få till glutenfriavåfflor, tror dom flesta "klassiska" våffelrecept är enkla att göra om till glutenfria, justera smeten med mer eller mindre mjöl och provgrädda en först
Orginalinlägget Glutenfriafrasvåfflor hittar du på Hälsa som livsstil. Om din metaboliska typ är av proteintypen eller den mixade typen är det rekommenderat att äta någonting rikt på fett till våfflorna så du undviker en eventuell stegring av blodsockret eftersom Teff främst innehåller kolhydrater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.