Glutenfria våfflor – enkelt recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 3/4 dl majsstärkelse
  • 11 dl rismjöl, fullkorn
  • 12 tsk bakpulver
  • 11 tsk salt
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 13 1/2 dl mjölk
  • 12 ägg
  • 12 msk smält smör
  • 1 smör till gräddning
  • 13 dl vispgrädde
  • 16 dl bär, gärna färska hallon, blåbär och jordgubbar
  • 13 dl hallonsylt eller jordgubbssylt
  • 1 flytande honungBlanda de torra ingredienserna i en stor skål.
  • 1 Vispa i mjölken, ägg och smält smör. Vispa ihop till en slät smet. Lägg plastfolie över skålen. Låt smeten svälla i kylskåpet i 20 minuter.
  • 1 Pensla våffeljärnet med smör och grädda våfflor.
  • 1 Till servering: Vispa grädden och servera till våfflorna med bär sylt och honung.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.