När en av döttrarna fyllde år tidigare i år så bjöd hon på långpannerutor med Philadelphiaost, ett recept som tydligen cirkulerat en del i bakbloggsvärlden
Ta ut rundlar med ett glas och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Tillsätt kesella, saffran, socker, kardemumma, salt, torkad frukt och det mesta av mjölet, spara lite mjöl till utbakningen, och arbeta till en smidig deg
Glutenfria havrescones medsaffran. Det är ju första advent på söndag så jag tänkte passa på att bjuda ett recept på jättegoda havrescones med smak av saffran
Jag kallar dem för sockerbullar, men eftersom solen lyser med sin frånvaro kallar jag dem idag för solskensbullar som förhoppningsvis kan locka fram solen igen
Smält smöret tillsammans medsaffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med pinjenötter/mandlar och vänd ner det i bunken, släng i lite extra mjölmix om du tycker att de behövs
Ta ut rundlar med ett glas. Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Pensla bullarnas ovansida med smält smör och doppa sedan i socker
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.