Vispa ner samtliga ingredienser i ägg- och sockerblandningen, inklusive smöret. Vispa ägg och farinsocker pösigt med elvisp, det tar ca 5 minuter. Häll smeten i en smord sockerkaksform och grädda i ca 40 minuter. 1 msk vaniljsocker. 180 g farinsocker
Johannes WätterbäckGillar du saffranspannkakor men vill undvika vetemjöl och socker. Foto. De här saffransmuffisarna fungerar som ett skapligt komplement till saffranspannkaka
I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie
Basen i kakan är smält choklad (jag använder en variant utan tillsat socker, men det fungerar även fint att köra på en 70%-ig), ägg och mandelmjöl. 50 gram mörk choklad, utantillsattsocker. 50 gram mörk choklad, utantillsattsocker
Passar givetvis bra att äta som de är utan något till, eller med någon slags grädde. Glutenfri brownie utantillsattsocker - 6 bitar. 70 gram mörk choklad, utantillsattsocker. Glutenfri brownie utantillsattsocker - 6 bitar. 3 ägg 70 gram mörk choklad, utantillsattsocker
Denna variant är förstås hälsosam (utan gluten och tillsattsocker) - och vad mer är ruskigt god. CK'S och Sukrins produkter säljs), om ni anger koden "bakasockerfritt" i kassan
Jag körde på mina hälsosamma favoritsemlor, men det går givetvis bra att välja en annan variant. Det finns varianter utantillsatts ocker i många livsmedelsbutiker, eller så gör man en själv/kör chiasylt eller mosade hallon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.