De innehåller inget sädesslag, innehåller mycket protein och är glutenfria. Alldeles otroligt goda, med många nyttigheter, blev dagens provbakade muffins
Rör ihop kvargen med havregrynen och tillsätt sedan salt och bakpulver. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallor med hjälp av en gaffel. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers)
Det där med att ta fotografier på bakverk när man har gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Runda bullarna med händerna och lägg på plåt med bakplåtspapper. Lägg mandlar och strösocker i en matberedare med lock och mixa tills mandeln börjar kännas slät och fin, eventuellt kan man behöva tillsätta lite vatten om den känns för torr
Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna. Ställ in ugnen på 175 grader. Vispa samman ägg, "halvsmält" smör (så det lätt går att blanda ihop), yoghurt, salt och bakpulver
Tillsätt ev mer mjöl, det ska inte riktigt släpa i kanten, känn heller med fingret att den har en härlig, smörig känsla och ingen deg stannar på ditt finger
Skär ett lock av bullarna och fyll med mandelmassa och kokosgrädde. Alla semlor är förstås glutenfria men bakade med olika sorters mjöl och sötning, så du kan lätt hitta en variant som passar just dig
minuter på medelhastighetmedan du tillsätter mjölet lite om gången,. Då var det dags för semlor igen, som numer finns i både stora, små, runda, flätor, tårtor och det senaste-wrap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.