Pojkvännen bestämde sig för att ställa sig och baka scones imorse. Scones ska ju vara enkelt och gå fort, därför blandar du helt enkelt bara ihop alla ingredienserna och gör dem till två bullar
I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Inte heller några flådiga bakverk blev det, utan jag fick nöja mig med te och glutenfriascones. Så vi fick avnjuta ett glas Pommery Brut Royal NV till våra scones och snittar
Jag och mamma gjorde scones i helgen men då hade jag både havregryn och filmjölk i. Havregryn är det inte alla som tål och därför bytte jag ut det till boveteflingor och ersatte filmjölken med iMat till dagens scones
Helt glutenfria med mandelmjöl som man absolut kan byta ut till annat glutenfritt mjöl. Scones är ju inte helt fel, enkelt gott och lättbakat bröd utan jäst
Glutenfriascones. Och sconesen (scones i plural. Jag ville hålla mig traditionell och något som vi vanligtvis åt när vi bodde i London var scones med lemon curd, så så fick det bli
I skrivande stund står en vinbärs- och häggmispelpaj och gräddas i ugnen och doften av nybakat börjar sprida sig i köket i takt med att välbefinnandet sprider sig i kroppen
I mina scones blandade jag teff med majs- och rismjöl. Ni som följer mig vet att jag inte är någon större fan av krångliga recept och avancerade bak- eller matlaningsmetoder
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.