Jag valde därför att titta in på hemsidor från företag som säljer glutenfria produkter och prova olika recept därifrånRent ekonomiskt är det en höjdare att baka sitt eget bröd
Finax)+ lite extra mjöl till utbakningLös upp jästen i ljummen mjölk och ljummet vattenTillsätt sen ALLA ingredienser UTOM mjöletLåt blandningen svälla några minuter i bunkenMed fiberhusk i blir blandningen snabbt lite simmig och geléig i konsistensen och precis så skall det varaVäg upp mjölsorterna och tillsätt dessa i blandningenKnåda med maskin eller med elvispens degkrokar i flera minuterLägg upp degen på bakbordet
Låt svalna på galler en stund. Jag gillar inte hårda ytor på bröd, men vill du ha en hårdare/knaprigare yta, så kan du klappa in lite mjöl ovanpå bröden innan du ska jäsa dom
Tillsätt oljan och vattnet och rör runt tills allt blandat sig, arbeta sedan degen med händerna tills den börjar bli smidig (den kan vara riktigt smulig men den blir bra när man knådat i 3-5 minuter). Låt vila under bakduk i 15-20minuter. Dela upp i 8 delar och kavla ut på lätt mjölat bakbord och kavel och grädda i en stekpanna på medeltemperatur någon minut på var sin sida tills den är klar. 15-20minuter Dela upp i. 8 delar och kavla ut på lätt mjölat bakbord och kavel och grädda i en stekpanna på medeltemperatur någon minut på var sin sida tills den är klar
minuter cirka beror på ugn men du ser färgen på den, håll ett öga. I helgen reser jag till sommarstugan och där har jag inte tillgång till internet, så vill önska er alla kära läsare, gamla som nya en god helg och på återseende nästa vecka
Smula ner jästen i en bunke,häll på fingervarmt vatten och rör ut jästen. För det är inte alldeles enkelt att få till det med glutenfria bröd och därför blir man riktigt glad när man väl hittar ett bra recept som gör allt åt den
Lägg ut smeten på bakplåtspapper och mjöla lite med rismjöl och kavla ut. Blanda vatten och fiberhusk, låt svälla i 10 minuter. Väg och häll i resten av ingredienserna och vispa med elvisp i minst 5 minuter med degkrokarna. Låt jäsa under duk i 45-50 minuter vid värme (ovanför ugnen är perfekt) Ta på tunnt lager med passerade tomater eller tomatsås och ha på de ingredienser du vill ha på, grädda i 15-20minuter tills pizzan är klar
Äntligen har jag "skapat" ett bra recept på just mejerifritt tortillabröd. ) Jag har gjort två varianter på tortilla, ena är gjord på majonnäs och den andra på vatten
Har länge varit sugen på de chokladsnittar som mamma och mormor gjorde när jag var liten. Här är ett glutenfritt recept på dem och det smakade nästan precis som de gjorde förr
På detta recept så blir det 40 styckenDETTA BEHÖVER DU. Rulla kakdegen till en rulle och dela deni fyra lika stora bitarDenna mjölmix använde jagTag en bit och rulla den till en fingertjock rulleoch skär i tio lika stora bitar, rullatill kulor och lägg påen bakpappersklädd plåtGrädda i mitten av ugnen 150 graderi 15-18 minuter, öppna inteungsluckan förrän mot slutet,kakorna skall vara blekgula ochlite sprickiga på ytanJag lovar, du kommer att njuta när du stoppar en utav dessa i din mun. 15-18 minuter
Ibland lyckas man med något nytt på första försöket. I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Låt smeten vila 20minuter. Stek pannkakorna ca 3 minuter, dom rinner ut litegrann och sväller så stek helst bara 2 (eventuellt 3 små) åt gången för att lättast kunna vända dom utan kladd i pannan
Väg mjölet och häll på över blandningen och ovan med torrjäst. 3 msk oljaca 6 dl naturligt glutenfria mjölmix (400 gram) (denna)eventuellt sesamfrön. Sätt ugnen på 175°C. Blanda fiberhusk och vatten och l åt svälla i 10 minuter, rör ner saltet, sockret och oljan. Vispa degen med degkrokar tills den håller ihop och knåda den 5-7 minuter för hand tills den blir mjuk och smidig (alternativt i bakmaskin/knådmaskin i 5-7 minuter). Rulla till bollar och platta ut, lägg på bakplåtspapper och pensla på med lite olja (inte vatten, då vattnet får dem att spricka när de gräddas) låt dem jäsa i 60 minuter under kökshanduk på varm plats (ha plåten ovanför så är det perfekt temperatur). Grädda i 10-12 minuter, låt de svalna under bakduk. ca 6 dl naturligt glutenfria mjölmix (400 gram) (denna)eventuellt sesamfrön. Sätt ugnen på 175°C
Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något. Glutenfria saffranssnittar (ca 40 st)1 kuvert (1/2 g saffran). Låt stå och dra i ca 10 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10 minuter
Rör melange, 20 gram florsocker, salt och vaniljstångsfröna till en jämn kräm, tillsätt mandlarna och mjölmixen och rör om med en sked och linda in degklumpen i plastfolie, låt den vila i kylskåp 1 timme. Sätt din ugn på 160 grader varmluft, knåda degen och rulla den til en lång korv med lite extra mjöl om den är kladdig, skär den i ca 10 cm långa korvar och forma till en cirkel, eller hjärta eller halvmåne eller vad du önskar, hade jag gjord dubbel sats hade jag tryckt ut den i pepparkaksformar. ) Lägg upp dom på bakplåtspapper och grädda i ugnen 10 minuter
Tar några minuter att göra och är de absolut godaste jag har smakat. Lemoncurd el hallonsylt , fritt val el kan man utesluta, jag hade lemoncurd på två och det var super gott,
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.