Forma fyra scones av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. I fall det skulle vara någon som vill testa morgonens scones så kommer receptet här nedan
Till dessa supersmarriga skapelser serverades det, ägg, lite mer fikon, chaithé, philadelphiaost, limevatten och “jordgubbsmarmelad” som egentligen bara är jordgubbar jag kokt ihop med lite stevia strö och förvarat i kylskåpet, är väl mer som sylt men vad gör det när den är nyttigare än köpmarmelad
I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Inte heller några flådiga bakverk blev det, utan jag fick nöja mig med te och glutenfriascones. Forma sconesmed fuktiga händer, eller klicka ut med hjälp av sked
Helt glutenfriamed mandelmjöl som man absolut kan byta ut till annat glutenfritt mjöl. Scones är ju inte helt fel, enkelt gott och lättbakat bröd utan jäst
Fixa nu dessa snabbakade, ljuvliga sconesenmed mozzarellaost till kvällstéet ikväll. Men, vi glutenintoleranta kan inte svänga via affären efter gott, ljummet, ostigt bröd med samma lätthet som andra… Attans
Snabbt och lättbakat bröd som smakar underbart varmt och nygräddat med ost och marmelad. Glutenfriascones (8 bitar). Klicka ut degen till två runda kakor, ca 15 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper
Glutenfriasconesmed chiafrön. Fick en kommentar på instagram om efterfrågan på mina glutenfriascones, som numera är standar på frukostbordet under helgerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.