Glutenfria saffransbullar
Onlyfemale
Onlyfemale
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Det blir ca 15-20 bullar
  • Ingredienser
  • 50 g röd jäst
  • 75 g smör (alt laktos- eller mjölkfritt)
  • 2 dl mjölk (alt laktosfri eller mjölkfri)
  • 1 dl fint riven/pressad kokt potatis
  • 1 dl vit sirap
  • 1 ägg och 1 ägg till pensling (går att utesluta om man inte tål det)
  • 1 g saffran (alt 2 tsk icke mald saffran som du mortlar med saltet och kardemumman)
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm kardemumma (den får fram saffransmaken bättre)
  • 1 tsk vaniljsocker (valfritt)
  • 500 g Sempers lågproteinmix (1 paket) + ca 1-2 dl till. Degen ska inte vara kletig!
  • Fyllning
  • 200 g rumstempererat smör
  • 1 dl socker
  • 150 g mandelmassa
  • 1 msk vaniljsocker
  • Pensling
  • 1 ägg 1 msk mjölk/vatten

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.