Just dessa skorpor må vara det godaste som finns när det kommer till saffran. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten)
Nu i kommande advents- och juletid pytsar jag också i saffran i fyllningen, och får en jättegod saffranskaka, som blir ett värdigt alternativ till de traditionella lussebullarna
Och det kan ju behövas för jag hittade ett recept på saffransskorpor för evigheter sen och nu har jag äntligen bakat dem och de var verkligen försvinnande goda till en kopp té
Så här gör du min glutenfria variant av saffransfruktkaka. Jag berättade ju igår att jag tänkte ge mig på att förvandla en del av recepten i "Julens Söta Saker" till glutenfria alternativ
Idag gör jag saffransskorpor ( Leilas)Jag brukar göra dom varje år. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten)
Ett underbart gott vitt bröd med en seg och god skorpa. Det är inte allt för klurigt att göra. Antingen använder du en elvisp med vispar eller en assistent med vispen på i stället för degblandaren
En helt mjölfri saffranskaka som passar perfekt till lucia. Foto. Eva Hildén. Saffran är ett livselexir som definitivt lyser upp och höjer humöret när vi som bäst behöver det under senhöst och vinter
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Sätt ugnen på 200 g. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.