Vispa först ner rismjölken sedan det mjölkfria margarinet och sist ägget. Här kommer ett fantastiskt enkelt och gott recept som förgyller vilken helgfrukost som helst
Fler tips på fyllningar (obs ej mjölkfria i recepten). Vi har slagit våra kloka huvuden ihop och tagit fram en smörgåstårta som passar alla oss som njuter av LCHF och Paleo
Goda glutenfriaochmjölkfria syltgrottor. En av gästerna är glutenintolerant och därför bakade jag dessa glutenfria syltgrottor som jag hämtat från Jessica Frej och Maria Bloms bakbok Nytt Fikabröd
Läge för en mustig och värmande soppa, eller vad säger ni. Även om snön smält bort igen efter den plötsliga vinterkylan, och även om det vänt i almanackan är mörkret fortfarande kompakt, och kylslagna vindar snor runt knuten
Glutenfriaochmjölkfria bovete- och havrescones med chiafrön. Jag föredrar att använda yoghurt när jag bakar glutenfria scones, då jag tycker får en bättre konsistens
Häromdagen hjälptes Lilla I och jag åt att skörda de allra första krusbären för i år, och de hamnade i en lättgjord och god fika- eller efterrättskaka som är både glutenfri och mjölkfri
Saftig, mjuk, smakrik och mättande. Näringstät dessutom och lätt att mixa och vispa ihop. Färska, mixade dadlar och väl vispade ägg skapar den saftiga och fluffiga konsistensen
Att lyckas göra glutenfriapannkakor utan att använda färdiga mjölmixer är inte alltid helt enkelt. Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött på och testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Vi skulle ha haft den som en liten förrättsshot på påskbuffén, men i den allmänna villervallan med barnbarn som kravlade omkring och tjoade, ägg som skulle garneras, Jansson som skulle värmas och köttbullar som skulle stekas så glömde jag precis bort den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.