Rör ihop kvargen med havregrynen och tillsätt sedan salt och bakpulver. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallor med hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers)
Strö mandelspån, eventuellt rostad, över kakan. Blanda till glasyren och bred över kakan. Sätt ugnen på 175 grader. Häll i formen och grädda ca 60-70 minuter på näst nedersta falsen
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den. Följ anvisningarna på jästförpackningen. Kommer nog bli en del Gluten ochlaktosfria recept i bloggen framöver eftersom jag inte får äta något med det
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta på kladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
Riv morot och lök på grova sidan av rivjärnet. Vi är många nu som gått över till en glutenfri livsstil med lite kolhydrater och mer av naturliga fetter
Vi skulle ha haft den som en liten förrättsshot påpåskbuffén, men i den allmänna villervallan med barnbarn som kravlade omkring och tjoade, ägg som skulle garneras, Jansson som skulle värmas och köttbullar som skulle stekas så glömde jag precis bort den
I morgon är det Midsommarafton go´vänner och jag hoppas att solen ska skina på er och att ni är pigga och kuranta så att ni kan svänga runt i midsommardansen
Mixa casewnötter, lök och sesamfrön i en mixer tills det blir smulor. Rör ihop margarin, nötter, sesamfrön, mjölmix och kryddor, använd gärna elvisp så alla klumpar försvinner
Havtorn kan jag ju nästan inte leva utan, det hjälper mig att få ordning på mina torra slemhinnor här och där, så det äter jag i någon form nästan varje dag
Förra veckan var det vår tur att sälja fika på skridskoskolan i ishallen och jag hade bland annat med mig den här kladdkakan som ett alternativ för de som är gluten- eller laktosintolleranta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.