Glutenfria munkar
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2½ dl mjölk
  • ½ msk fiberhusk
  • 2 msk vit sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2 msk mjukt smör eller margarin
  • 2 äggulor
  • Knappt 6 dl glutenfri mjölmix (ca 340 g)
  •  
  • Till fritering
  • Neutral olja
  •  
  • Fyllning
  • 1½ dl hallonsylt eller annan sylt
  •  
  • Garnering
  • Socker eller glasyr
  • Strössel eller hackade nötter
  •  
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1½ msk vatten eller mjölk
  • * Enkel chokladglasyr gör man lätt genom att tillsätta 1 msk siktad kakao i florsockret. Välj gärna starkt bryggkaffe istället för vatten eller mjölk och öka på mängden vätska en aning.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.