Mixa banan och dadlar, gärna i kraftfull mixer eller med mixer stav. Idag experimenterade jag i köket och slog till med supergoda glutenfriamuffins utan tillsatt socker
Som ni säkert märkt så brukar jag baka mina glutenfria formbröd i stort sett efter samma princip. Jag använde också mitt ganska nyinköpta durramjöl, tillsammans med mörkt bovetemjöl och rårismjöl
Dessa glutenfriamuffins är typ mina standardmuffins. det är det som är så svårt med glutenfritt, att bevara saftigheten och inte få kakorna att bli torra, men dessa muffins blir faktiskt väldigt bra
Hon hade med sig glutenfriablåbärsmuffins när de kom på besök i helgen. Riv chokladen och blanda den med den glutenfria mjölmixen, bakpulver, kanel, malda mandlar samt socker
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten växelvis med kesellan. (På bilden har jag spritsat över glasyr som jag färgat med lite karamellfärg, så det funkar det med, men dom är minst lika goda utan
Muffinsen blir höga och fina med en sprucken skorpa på toppen, så himla gott. Enklast är att äta dem med sked då de är aningen smuliga och väldigt stora, men man gör som man vill
Täck botten på några muffinsformar fyll med bär, täck toppen. 2 dl växtbaserad mjölk2,5 dl mandelmjöl0,5 dl kokosnötsmjöl1 tsk vaniljEv lite stevia3 rågade msk chiafrön2 msk fiberhusk2 tsk bakpulverJordgubbarBlåbär Vispa allt med elvisp, låt stå 15 min det ska vara lite degig konsistens. Grädda i nedre delen av ugnen i 16-20 min och muffinsen är gyllenbruna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.