När du har muffinsen i ugnen kan du passa på att göra citronkrämen. När muffinsen har svalnat delar du dem på mitten, brer på krämen på nederdelen och sätter på överdelen
Dessa glutenfriamuffins är typ mina standardmuffins. det är det som är så svårt med glutenfritt, att bevara saftigheten och inte få kakorna att bli torra, men dessa muffins blir faktiskt väldigt bra
Hon hade med sig glutenfriablåbärsmuffins när de kom på besök i helgen. Riv chokladen och blanda den med den glutenfria mjölmixen, bakpulver, kanel, malda mandlar samt socker
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten växelvis med kesellan. (På bilden har jag spritsat över glasyr som jag färgat med lite karamellfärg, så det funkar det med, men dom är minst lika goda utan
Muffinsen blir höga och fina med en sprucken skorpa på toppen, så himla gott. Enklast är att äta dem med sked då de är aningen smuliga och väldigt stora, men man gör som man vill
Täck botten på några muffinsformar fyll med bär, täck toppen. 2 dl växtbaserad mjölk2,5 dl mandelmjöl0,5 dl kokosnötsmjöl1 tsk vaniljEv lite stevia3 rågade msk chiafrön2 msk fiberhusk2 tsk bakpulverJordgubbarBlåbär Vispa allt med elvisp, låt stå 15 min det ska vara lite degig konsistens. Grädda i nedre delen av ugnen i 16-20 min och muffinsen är gyllenbruna
Du behöver. 3 ägg 2 bananer ( + några skivor till garnering) 1 dl dadlar 5 dl mandelmjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk kanel 1 msk jordnötssmör ( + några skedar till garnering) 1 krm salt Gör så här
Årets variant - som jag tjuvstartade med i helgen för att testbaka - är en maräng- och kokosrulle med fyllning av syrlig citronkräm och vaniljsmakande jordgubbar
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten växelvis med mjölken/yoghurt. De här båda recepten på muffins använder jag mej ofta av när jag ska baka muffins/cupcakes som en bra grund och varierar sedan smaksättningen efter smak och behov
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.