Mättande, dekadent och till och med nyttig… Denna supersaftiga naturligt glutenfria morotskaka är också mjölfri (fri från sädesslagen), mjölkproteinfri och bakad utan vitt socker
Prova denna glutenfria mjuka pepparkaka som smakar underbart och som alla brukar tycka om. 4½ dl glutenfritt mjöl (med bakpulver i). Smöra en rund form på ca 2 l och bröa med glutenfritt mjöl. Grädda långt ner i ugnen i ca 1 timme och 15 minuter, men prova med en sticka efter en timme – när kakan är torr tar du ut den och låter den svalna i formen innan du stjälper upp den. 4½ dl glutenfritt mjöl (med bakpulver i)
På Idas båda kalasdagar bjöd jag på denna glutenfriarabarberpajmed corn flakes. Men då nöjde jag mig inte med enkel sats utan gjorde dubbel sats så att den skulle räcka riktigt länge
Sabayonkrämen kan jag däremot inte rekommendera om man ska servera kakan till många, det var ett hiskeligt vispande, med stor risk att den istället för kräm blir äggröra
Om du har förvarat din glutenfria surdeg i kylskåp och ska använda den bör du ta fram den och mata och sedan låta den sedan stå i rumstemperatur i ett dygn innan du bakar med den
Rejält med vanilj. Servera ljummen med kokosgrädde smaksatt med vanilj. Rejält med vanilj. 500 g bär eller 6 stjälkar rabarber sötade med kokossocker bären behöver ingen sötning tycker jag men det är en smaksak. (har du rabarber sänk till 175 grader och kör 30 min så de blir mjuka)
Idag bytte jag jordgubbarna mot rabarber. Recept på denna goda goda kaka hittar ni här. Jag tog ut den efter 40 minuter i ugnen, då får den en mjukare yta
På midsommarafton är det ju obligatoriskt med sommartårta och i år gjorde jag en glutenfri tårta med jordgubbar och rabarber på kokosbotten - suveränt god och lätt att göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.