Tryck ihop rullarna lite och skär sedan som vanliga kanelbullar och lägg med snittytan uppåt. I år testade jag att göra om receptet på lussebullarna lite, mitt andra väldigt uppskattade recept på glutenfrialussebullar hittar ni HÄR
Granola är ju vansinnigt gott men ofta full med gluten och alldeles för sötad. Den är varsamt sötat och rostad, full med bra fetter, fibrer, vitaminer och mineraler
Första gången gjorde jag degen med kokossocker som i ursprungsreceptet, men jag anser nog att det blir autentisk lussebullskänsla med vanligt socker eller helst finkornigt råsocker
Jag valde att spritsa dessa härligheter med en fuskvariant på chokladmousse, väldigt smidig och väldigt lätt den enda är att den ska stå kallt riktigt länge gärna över natten annars spricker den när den vispas men den som väntar på nått gott
Smula jästen och blanda med mjölk, smör, russin och saffran samt vätskan i en bunke. I de senaste nummret av ICAs tidning Buffé hade dom gjort en "undersökning" och till slut kommit fram till de ultimata receptet på just Lussebullar, och detta var jag bara tvungen att pröva och då självklart göra dom glutenfria
Garnera med russin. * Glutenfria degar kan vara lite svåra att få jästa och fluffiga, men om du sätter in degen i ugnen på lägsta temperatur så att de får stå ljummet så jäser degen väldigt bra och bullarna blir luftiga
Och en utan gluten, sötad med kokossocker. Lätt blöta händer gör degen lättare att arbeta med. Kom på först när de var i ugnen att gojibär gifter sig fint med saffran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.