Glutenfria Lussebullar
kungsornen.se
kungsornen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 14 dl mjölk
  • 150 g jäst
  • 12 dl socker
  • 11 tsk salt
  • 1600 g Kungsörnens glutenfria mjöl för bröd, pizza och pannkakor
  • 11 g saffran (2 paket)
  • 1 Ägg för pensling1. Smält matfettet i en kastrull. 2. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt (37°C). Smula ner jästen i en degbunke och häll över degvätskan. Rör tills jästen löst sig. 3. Stöt eventuellt saffran med 1-2 tsk av strösockret i en mortel och rör ner i degvätskan. 4. Tillsätt övriga ingredienser, men spar 0,5 dl mjöl till utbakningen. 5. Arbeta degen tills den är jämn och smidig, ca 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand. Degen kommer att vara ganska kladdig. Täck degen meden bakduk och låt jäsa ca 30 minuter. 6. Knåda degen smidig på mjölat bakbord, dela den sedan i 40 bitar och baka ut till lussebullar. Lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar och garnera med russin. Jäs under bakduk i ca 40 minuter. Sätt under tiden ugnen på 250°. 7. Pensla med uppvispat ägg efter jäsning. Grädda lussebullarna mitt i ugnen 5–7 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.