Min vänliga kollega hjälpte mig snabbt ur denna knipa genom att dels skicka två länkar med glutenfria receptsidor samt trycka ut ett recept på dessa indiska köttbullar, som låg på mitt skrivbord morgonen därpå
Glutenfritt knäckebröd med frön och majsmjöl 1 plåt. 1 dl pumpafrön. 1 dl sesamfrön. 1/2 dl linfrön. 1/2 dl rapsolja. Sätt ugnen på 150 grader. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme eller tills brödet är helt torrt. 1 dl pumpafrön. 1 dl sesamfrön. 1/2 dl linfrön. 1/2 dl rapsolja
I helgen åker jag till Oslo för att delta i Holmenkollenstafett med jobbet, är tillbaka nästa vecka. 1 dl krossat bovete. 1/2 dl linfrökross. 1 dl naturell fil. 1 dl mjölk. 1/2 dl smör, går bra med neutral olja. In i ugnen ca 10 minuter eller när färgen är gyllen. 1 dl krossat bovete. 1/2 dl linfrökross. 1 dl naturell fil. 1 dl mjölk. 1/2 dl smör, går bra med neutral olja
Formen jag använde var 18 cm med löstagbar kant. Botten. Lägg alla ingredienser till botten i en mixer och pulsmixa tills smeten är nästan jämn och håller samman
1-2 msk kaffe. 1 krm vaniljpulver. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med aluminiumfolie och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter. 1-2 msk kaffe. 1 krm vaniljpulver
Här är recept på Glutenfria frallor. 1,5 msk honung eller agave (uteslut eller tillsätt mer efter smak). 2,5 dl glutenfria havregryn eller hirsflingor. 1,5 tsk salt. 1 tsk brödkryddor (kan uteslutas). 1. Låt degen stå i 10-15 minuter. 1,5 msk honung eller agave (uteslut eller tillsätt mer efter smak). 2,5 dl glutenfria havregryn eller hirsflingor. 1,5 tsk salt. 1 tsk brödkryddor (kan uteslutas)
Förgrädda botten ca 10 minuter eller tills den är gyllenbrun. Skär i ca 12mm breda skivor. Grädda i ca 10 minuter eller tills bullarna har fin färg. 100 gr naturell färskost (Philadelphiaost). 1,5 msk psylliumfröskal (Fiberhusk). 3 msk mandelmjöl (går att utesluta). 1 dl tomatsås (jag gillar muttis, eller gör egen). 100 g rökt skinka. 150 g riven mozzarella (påse)
Jag tog mig en lång stund på vår altan alldeles nyss och värmde mitt ansikte mot solen. Bara att titta ut genom fönstret på morgonen och se att det har blivit så mycket ljusare gör att man blir alldeles glad
Värm upp en stekpanna i gjutjärn på medelvärme. 1 ½ krm salt. 1 dl filmjölk/naturell youghurt/mjölk. 1. Dela degen i ca 4 bitar. 1 ½ krm salt. 1 dl filmjölk/naturell youghurt/mjölk
1 tsk bakpulver. 1 tsk salt. 1 tsk vanilj socker. 2 1/2 dl Rapsy eller, om du tål ren havre – Oatlys havregurt. 2 1/2 dl starkt kaffe. 1 dl olja. Sätt ugnen på 175. Fördela smeten i de två formarna – grädde i nedre delen i ugnen ca 30 minuter. Låt kakan stå i formarna 10 minuter innan du stjälper upp dem på galler. 1 tsk vaniljsocker. 1 dl havredryck eller risdryck – allt beroende på hur du tål havre. 1 tsk vaniljsocker. 1 dl havredryck eller risdryck – allt beroende på hur du tål havre
Dela degen i bitar och rulla till bollar. Rör om och låt blandningen svälla i 10 min. Ugn 225 12-14 min 100 g jäst. 100 g smält margarin. 17 dl vatten. 1 dl solroskärnor
Dela blomkålshuvudet i klyftor och lägg i en mixer. Dela det här. TweetDela på Tumblr. 1 stor blomkålspizza. 1 blomkålshuvud. 1 ägg. 1,5 dl riven ost av valfri sort. 1 nypa vitlökspulver eller färsk riven vitlök. 1 tsk paprikapulver. Relaterade 1 stor blomkålspizza. 1 blomkålshuvud 1 ägg 1,5 dl riven ost av valfri sort. 1 nypa vitlökspulver eller färsk riven vitlök. 1 tsk paprikapulver
Glutenfria himmelska pannkakor med jordgubbar och raw vaniljsås. Jag älskar att äta bröd och jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfritt bröd så det blir en hel del bakande här hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.