Glutenfria långpannebullar med vaniljfyllning
Annicake
Annicake
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Såhär gör du dem
  • 150 gr smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 pkt jäst för söta degar
  • 1 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ägg 11 dl glutenfritt mjöl, finax röda hade jag, alt samma mängd vanligt mjöl
  • Smält smöret och tillsätt mjölken, låt bli fingervarmt, ca 37*
  • Smula jästen i en bunke och häll på en del av smöret, rör tills jästen lösts och häll på resten
  • Tillsätt socker, salt och ägget
  • Mät sedan upp mjölet och blanda ihop till en lös deg
  • Häll upp i smord långpanna
  •  
  • Fyllning
  • 150 gr rumsvarmt smör
  • 3 dl florsocker
  • 1½ msk vaniljsocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 100 gr philadelfiaost
  • Vispa ihop allt till fyllningen och klicka ut på smeten, lite större än tsk-stora klickar, tryck ner dem lite i smeten och låt jäsa i ca 30 min Pensla på uppvispat ägg och strö över pärlsocker
  • Grädda i nedre delen av ugnen i 200* ca 15 min tills den fått fin färg
  • Låt svalna lite och skär i bitar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.