fyll pirogerna med önskat innehåll (förslagsvis köttfärs och ost). smula ner jästen. dela upp degen i lagom stora portioner och tryck ut till runda plättar
Den traditionella finsk karelska pirogen hade rovmos som fyllning, sedan kom potatis och sist ris. Nu snodde jag ju min gröt av min lilla hjärtevänn och jag har inte den blekaste aning om hur hon tillräder sin gröt i ugn
Efter lite botaniserande i skafferiet bland alla olika glutenfria mjöler jag har, fick det bli en blandning av två olika majsmjöler (mest för att det var slattar kvar av båda)
Dom var fina och konsistensen var bra, men smakade för mkt olivolja enligt henne(och även mig) så jag måste ändra på det i receptet men jag kommer ändå att skriva ner receptet senare idag så jag inte glömmer hur jag gjorde sen kommer jag ändra i samma inlägget när jag har testat att föra annorlunda
Direkt efter gräddningen doppas pirogernahastigt i det kokande doppningsbadet. Servera pirogerna varma och bred på en blandning av hackat hårdkokt ägg + margarin + salt
Doppa pirogernahastigt en och en i vattenbadet. Servera pirogerna ljumma med äggsmöret. Karelskapiroger 1. Dela degen i 12 lika stora delar. 12 piroger Ingredienser 2 dl ljummet vatten 1 tsk salt 2,5 dl vetemjöl 2,75 dl grovt rågmjöl, (+ 1/2 dl till utbakning) Fyllning
Den delas i små lika stora delar, vilka kavlas ut till mycket tunna avlånga kakor. Karelska piråger. Om så önskas kan pirogerna penslas med smör då de tagits ut från ugnen
Testade göra glutenfriapiroger till middagen som vi åt med chililax. Piroger är bra just för att man kan variera fyllningen och smaken hur som helst, denna gång gjorde jag en vegetarisk variant
Pirogerna ska svalna och mjukna en stund. Inte kanske det enklaste att bak. Då är karelskapiroger ett givet alternativ, inte för att det det är speciellt juligt utan för att det är typiskt finskt och otroligt gott
Piroger är perfekta att göra många av för de går utmärkt att frysa in (om det blir några kvar) och sedan bara plocka fram tiden är knapp och lusten att laga mat inte infinner sig
Degen blir hysteriskt lös, vilket den SKA vara. men stå ut med kladdet, resultatet är såå värt det. 50 g jäst för söta degar. Blanda ut jästen med degspadet och tillsätt fiberhusk, låt det stå och svälla cirka 10 min. Låt den jäsa övertäckt i degbunken i 50 min i rumstemperatur. 50 g jäst för söta degar
Jag har redan delat med mig av mitt glutenfria recept på piroger här på bloggen. Kanske inte de snyggastepirogerna du sett i ditt liv, men supercrunchiga och perfekta i konsistensen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.