Glutenfria kanelbullar med hirsmjöl och rårismjöl
Kjerstis mat och prat
Kjerstis mat och prat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1½ msk malda psylliumfröskal
  • 50 g smör, vanligt eller LF - alternativt mjölkfritt margarin
  • 2½ dl mjölk, vanlig eller LF - alternativt någon mjölkersättning som du tål
  • 50 g färsk röd jäst
  • ½ dl kokosblomssocker eller ½ - 1 dl rårössocker
  • 2 stora, ekologiska ägg
  • 3 dl ljust hirsmjöl
  • 2 dl rårismjöl
  • ½ tsk nystött kardemumma
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  •  
  • Fyllning
  • 75 g smör (vanligt, LF eller mjölkfritt margarin)
  • 1½ msk kokosflorsocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 - 1½ msk kanel
  • ½ dl smulade mandelspån
  •  
  • Pensling
  • 1 äggula + några droppar mjölk eller vatten
  • ½ dl mandelspån

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.