Glutenfriakanelbullar som smakar precis som vanliga. Dock blir de glutenfria bullarna torra lite snabbare så frys in det som inte äts upp direkt på bakdagen och ta fram och tina och värm bullarna i ugnen innan servering så smakar de som nybakta
Bland annat har jag bakat kanelbullar. En liten, liten tendens till att vara "gummiaktiga", om man vet om att de är bakade utan gluten, men smakar precis som vanliga kanelbullar
Degen ska kännas kletigare än vad du föreställer dig – hellre för kladdig än för fast. Det går bra att använda andra naturligt glutenfria mjölsorter som du har hemma
1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret. 2. Blanda ner mjölken i smöret. Kolla om de är fingervarmt. 3. Tillsätt socker, kardemumma - hela eller krossade bestämmer du själv
Sätt en deg av margarin, mjölk, jäst, socker, salt, kardemumma och 12 dl mjölmix. Degen är först ganska lös, men sväller till lagom fasthet under jäsningen
Det måste ju åtgärdas, så jag satte igång att baka kanelbullar för glatta livet. Resultatet blev verkligen KANELbullar med extra allt, Jag påstår inte att bullarna är som "vanliga" bullar, men jag påstår att de är jättegoda och ett riktigt bra alternativ för oss som inte tål gluten
Bullarna blev mjuka och saftiga och inte alls torra som en del glutenfria bullar ibland kan bli. Kan man verkligen köpa sig lycka i form av några kanelbullar
Kanelbullar var bland det godaste jag kunde få till en kopp kaffe. Bullbak för allergiker Bakning var förr en stor källa till glädje hos mig, på senare år testade jag även en hel del med Surdegsbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.