Grundrecept ljusa muffins, ca 12 normalstora 125 gr smör
2 dl
socker
2 ägg
4 dl finax mjölmix, det orange paketet (funkar även med annan glutenfri mjölmix, som t ex sempers mix eller lailas. Använder du sempers mix minska mängden bakpulver något)
En knäckig smulpaj med vaniljsås är verkligen löjligt gott, oavsett vilket bär som ligger under. Häromdagen gjorde jag en glutenfri jordgubbspaj som gick hem hos mina killar
Anledningen till att jag förgräddar en liten mängd så här, är att när man vill ha någon form av fyllning i de glutenfria muffinsarna, vare sig det är bär, sylt eller någon curd, sjunker det alltid till botten eftersom smeten är så "lätt"
1 msk kikärtsmjöl (funkar lika bra med vetemjöl men då blir de ej glutenfria). 1 msk kikärtsmjöl (funkar lika bra med vetemjöl men då blir de ej glutenfria)
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Sätt ugnen på 200 g. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna
Blomkålspizza är ett alternativ för den som vill ha en nyttigare pizzabotten utan gluten. En trend som tagit matvärlden med storm som jag var tvungen att testa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.