Glutenfriafullkornsfrallor. Mjölmixen har jag lagt upp recept på här så att du kan blanda den själv och baka enkla, näringsrika, fiberrika och naturligt glutenfria bröd av
När vi går ut och äter middag på restaurang vill jag sällan äta efterrätten på restaurangen utan föredrar att gå till typ Espresso House för att njuta av deras goda muffins
Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt och toppa med vallmofrön. Lite kletiga att forma till bullar men klicka ut lika stora klickar på plåten med bakplåtspapper innan du formar dem till bullar, så slipper du att gegga med dem en extra gång för att få dem lika stora
Låt det svalna på plåten. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dem i äggröran. Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut smeten till en rektangel på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ca 1 cm tunn
Ett enkelt och gott recept på tunna, frasiga, naturligt glutenfria pannkakor utan mjölmix. Vänd på pannkakan när smeten har stelnat och fått färg på undersidan
Läs mer om min egen naturligt glutenfria mjölmix som du blandar själv av bara tre ingredienser och testa även det här receptet påglutenfriafullkornsfrallor
Jag bakade två olika sorters bröd idag på förmiddagen och detta var det ena. Nu är ju oftast inte havregryn glutenfritt för alla, men eftersom vi kan äta gluten så kör jag vanligt havregryn från Saltå Kvarn
Det bygger på grovt dinkelmjöl och havremjöl. Det finns mängder av varianter på nyttiga scones. Havremjölet köper man färdigt eller så mixar man helt enkelt vanliga havregryn till ett fint mjöl
Idag ska jag dela med mig av ett recept på ett gott, lättbakat och användbart och glutenfritt bröd som jag bakade i en mindre långpanna/ugnsform i helgen
Blanda mandelmjöl, salt, fiberhusk och bakpulver i en skål. Tillsätt smöret i tärningar och fördela till en smulig massa med en gaffel eller i matberedare
Koka upp vattnet och låt det svalna något. Använd en elvisp och blanda ihop äggvitorna med de torra ingredienserna och tillsätt sedan vatten/vinäger-blandningen
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.