Har bakat glutenfriafröbröd sen sist med ett härligt resultat, men jag vill nog tipsa om att frysa in dom så snart dom svalnat, vilketvisserligen gäller för dom flesta glutenfria bröd utan konserveringsmedel eller specialtillsatser
Hur bra blev inte det glutenfria nöt- och fröbrödet som jag bakade i förra veckan. Jag var liteskeptisktill alla de torra ingredienserna kontra vätskan i brödet och undrade om allt inte bara skulle falla sönder i smulor när jag skar det iskivor
Blötlägg frön i saltat vatten över natten, skölj och låt rinna av. Stöt anis och fänkål i mortel. Blanda mandelmjöl, husk, stötta kryddor och salt, fördela ifröblandningen
Vi har dragit vårt strå till stacken i ett tidigareinlägg där vi bjöd på en variant av frökex och idag är det dags att ta kexen ett steg längre och bjuda er på fröbröd
Frökex och fröknäcke har blivitväldigt populära, inte bara i LCHF/Paleokretsar. Det finns nu en mängd olika sorter ibutikerna, så roligt att det börjat dyka upp gott bröd även för oss som inte tål gluten eller av annan anledning väljer att inte äta spannmål
Mixa bananer slätt, tillsätt äggen och vispaihop. Vispa ned ägg och banan i mjölet och nötterna. Smöra och bröa en liten form med mandelmjöl och häll i degen
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.