En riktigt god choklad boll är svårslagen till kaffet! men att göra en god utan havre har varit svårare en jag trott men efter en del försök så har jag tagit fram ett recept på en boll som med glädje får bära namnet chokladboll!:)
Du behöver
125 g
rumstemporerat smör eller margarin
1,½ dl
socker
1 tsk
vaniljpulver eller ekstrakt
½ tsk
salt
1 dl
quinoa flingor
1 dl
kokos plus kokos att rulla bollarna i
2 msk
kakao
2 msk
starkt kaffe
Gör så här
1. Lägg
alla torra ingredienser i en skål och blanda dem väl.
2. Tillsätt
fettet och kaffet och blanda allt till en jämn smet
(Glutenfria). Chokladbollar. 3 dl glutenfria havregryn (Jag använde Sempers). 3 dl glutenfria havregryn. 20-40 stycken beroende på hur stora du gör dom, jag gillar när dom är små
Chokladbollar är gott och Mattheo kan hjälpa till att baka vilket ju är superskoj. 100 g Carlshamns mjölkfria margarin 3 dl renhavregryn (semper)1 dl socker2 tsk vaniljsocker2 msk kakao1 nypa salt2 msk kallt kaffeRiven kokos eller pärlsocker att rulla chokladbollarna i
Tror det blev de godaste chokladbollarna, glutenfria och nyttiga. GlutenfriaBetyg. Jag ville baka chokladbollarna igen för att ta fler bilder på mina vackra papegojtulpaner
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.