Glutenfri och mjölkfri citronmarängpaj. Det där med att ta fotografier på bakverk när man har gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Blanda under tiden fett, socker och kanel till fyllningen. Arbeta samman degen efter jäsningen och pudra bordet med litet mjölmix innan du tar ut degen och knådar den lätt
Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie. Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen
Veganska brownies men lakrits, soyagrädde och granatäpple (glutenfri). Veganska brownies med lakrits. I stället för ägg använde jag kikärtsspad och istället för vetemjöl - glutenfritt och mjölkfri mjölmix
Som vid varje högtid bör det finnas glutenfria cupcakes till fikat om du frågar mig, jag är som ni vet väldigt förtjust i kombon choklad och mint, men för att förgylla påsken är det ju fint med en gul frosting som passar till påskens färger, som här är av smaken banansmörkräm
Vi har roat oss lite dagtid bland artister, karuseller och alldeles för mycket gott att äta. Kvällen och natten kommer jag spendera på jobbet på sjukhuset så det återstår att se hur "lugn" denna festhelg blir
Nu när jag gjort min egen budapestbakelse, kan jag nästan inte köpa den på kafé mer, den gav absolut mersmak av att vilja baka igen och bjuda till sällskap, nyvispad "äkta" grädde och inte grädde med bismak eller gammal grädde
Här är en uppdatering och förbättring på ett av mina äldre recept som en läsare hade uppmärksammat att jag glömt skriva ut en av huvudingredienserna-(valnötterna) på och som den pedantiska perfektionist jag är när det kommer till sånt så har jag bakat receptet på nytt och gjort en del ändringar
"Sluta, så gott", var min första kommentar när jag provsmakade dessa Salted Caramel Brownies. Jag har sötat den med sukrin gold, vilket går att byta ut mot sötströ (eller annat liknande sötning)
Använd de frön du har hemma och byt gärna ut mot något annat för att variera smaken. Att använda majsmjöl gör brödet glutenfritt och kan därför ätas av alla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.